Go Back
Naleśniki z kokosem i mango - przepis | greenemenu.pl

Naleśniki z twarożkiem o smaku mango i kokosem

greenmenu
Czas Przygotowania 5 mins
Czas gotowania 12 mins
Czas całkowity 20 mins
Stopień trudności łatwe, szybkie
Kuchnia śniadania i kolacje
Porcje 6 naleśników

Urządzenia

  • patelnia
  • blender (ręczny lub kielichowy)

Składniki
  

Ciasto na naleśniki

  • 2 sztuki jaj z wolnego wybiegu
  • 200 ml mleka roślinnego
  • 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej (typ 500) około 80 g
  • 1 łyżka wiórków kokosowych około 10 g
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Nadzienie naleśników

  • 300 g twarogu wiejskiego lub w kostce
  • 1 sztuka mango około 250 g z pestką
  • 2 garści borówek do podania
  • 1 sztuka marakui opcjonalnie, do podania
  • 1 łyżka wiórków kokosowych

Przygotowanie
 

  • Zblenduj dokładnie wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i odstaw je na kilka minut
  • W międzyczasie rozgrzej patelnię
  • Zmiksuj mango i twaróg (można zmiksować oddzielnie mango, a potem dodać je do twarogu)
  • Na suchej patelni smaż naleśniki, po minucie z każdej stronie (z ciasta wyjdzie 6 naleśników)
  • Przełóż naleśniki twarogiem wymieszanym z mango i zawiń, podawaj z borówkami, wiórkami kokosowymi i marakują