Umieść 220 ml mleka i nasiona chia w pojemniku lub szklanym słoiku, dobrze wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki
Schłodzoną aquafabę ubij mikserem na puszystą pianę
W międzyczasie rozpuść w kąpieli wodnej tabliczkę gorzkiej czekolady
Wymieszaj delikatnie czekoladę z ubitą pianą
Tak przygotowany mus wyłóż do 6 słoiczków, pojemników lub innych małych kubeczków
Włóż do lodówki na godzinę
Kiedy mus czekoladowy będzie już sztywny, a pudding chia gęsty i kremowy, nadszedł czas na "składanie" deseru
Pokrój banana na cienkie plastry i skrop go sokiem z cytryny
Na gotowy mus czekoladowy wyłóż 2-3 plastry banana i przygotowany wcześniej pudding chia
W mikserze umieść 8 łyżek mleka i 3 duże łyżki masła orzechowego i utrzyj na gładki mus
Na pudding chia ułóż 2-3 plastry banana, następnie wyłóż mus orzechowy na wierzch
Tak przygotowane desery możesz udekorować chipsami kokosa, płatkami migdałów lub posypać kakao albo karobem