How To Make Authentic Spanish Paella

How To Make Authentic Spanish Paella2019-03-18T09:12:12+00:00

Suspendisse at semper odio. Nam fringilla scelerisque tincidunt. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec tincidunt posuere ornare. Phasellus placerat odio non feugiat sollicitudin. Integer vitae elementum ex. Sed porttitor, diam eget convallis volutpat, arcu tellus facilisis nulla, id dignissim orci leo id diam. Vivamus tincidunt eros sed ligula ultricies tincidunt sit amet at mi. Donec pulvinar pharetra nisi, finibus euismod justo molestie vel. Nullam sit amet enim quis orci sollicitudin tincidunt non eu lorem.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Stephanie Ferguson

CUISINE

North American

DIFFICULITY

Easy / Beginner

SOCIAL

stephanies_kitchen

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus. Vestibulum dignissim maximus massa et faucibus. Nullam sodales luctus arcu varius rhoncus. Nam sagittis, lectus sed sodales maximus, turpis ante placerat diam, vitae pellentesque orci odio ut sem. Proin fringilla finibus purus. Aliquam tincidunt nisl ut condimentum maximus. Proin sit amet orci at urna dignissim auctor a vitae tortor. Etiam viverra nibh et posuere eleifend. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam eu mollis ante. Nunc eu lacus fermentum enim volutpat vestibulum. Sed porttitor, diam eget convallis volutpat, arcu tellus facilisis nulla, id dignissim orci leo id diam. Vivamus tincidunt eros sed ligula ultricies tincidunt sit amet at mi. Donec pulvinar pharetra nisi, finibus euismod justo molestie vel. Nullam sit amet enim quis orci sollicitudin tincidunt non eu lorem. Quisque eget mi ac nibh tincidunt pretium. Suspendisse malesuada lobortis augue vitae eleifend. Nunc sed quam sollicitudin, mattis mauris vitae, dignissim tellus. Duis pretium, dui vitae dignissim convallis, sapien est volutpat tortor, eget imperdiet turpis justo non leo. Nulla iaculis leo semper congue elementum. Vestibulum sit amet interdum est.

The Cooking Gallery

Curabitur consequat magna purus, in aliquet magna rutrum quis. Pellentesque auctor nisl eu nibh tempor blandit. Etiam tristique urna at enim semper, rutrum efficitur leo tincidunt. Proin commodo euismod nisl, a ultrices velit. Nullam odio enim, mollis id augue at, ullamcorper rhoncus metus.

Lorem Ipsum: Just Another Paragraph

Aenean ante erat, iaculis eget tempor quis, molestie vel massa. Integer bibendum blandit arcu, ut ornare nunc egestas et. Proin a malesuada elit. In hac habitasse platea dictumst. Morbi tristique sem sapien, sit amet aliquet nisl efficitur nec. Nullam molestie nisi quis blandit imperdiet. Mauris vel nisl id nisl vestibulum tincidunt eget non mi. Nunc viverra dignissim malesuada. Mauris laoreet, mi quis vulputate maximus, dolor urna posuere velit, et efficitur ex nisl non quam. Vestibulum maximus ante eget purus congue auctor. Fusce ornare odio ac mauris venenatis, et feugiat nulla hendrerit. Vestibulum tellus purus, condimentum eu porttitor in, finibus in nisl. Phasellus rutrum porttitor metus. Nulla euismod, turpis vel dignissim imperdiet, augue nunc luctus diam, eu rhoncus orci eros in nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nam at erat ipsum.

How To Make Authentic Spanish Paella

How To Make Authentic Spanish Paella

Blender to jedna z rzeczy, bez których nie wyobrażam sobie pracy w kuchni. Zwłaszcza jeśli mówimy o kuchni roślinnej, gdzie przygotowuje się mnóstwo dań ze strączków, kremowych zup, humusów i wiele innych potraw wymagających dokładnego zmiksowania składników.

Przez wiele lat radziłam sobie z niewielkim, kielichowym blenderem mało znanej marki. Miał on niewielką moc, bardzo mały pojemnik i nie radził sobie z wieloma zadaniami, które mu serwowałam. Zazwyczaj kończyło się na tym, że humus robiłam na cztery razy. I chociaż wciąż posiadam ten blender i po kilku ładnych latach wciąż działa, postanowiłam kupić i przetestować sprzęt nieco lepszej klasy.

Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl

Czego dowiesz się z tego artykułu?

  • Jak wybrać blender wysokoobrotowy?

  • Philips ProBlend 6 – specyfikacja i moja opinia

  • Na co zwrócić uwagę przy wyborze blendera?

  • Jakie funkcje posiada blender Philips ProBlend 6?

NA CO ZWRÓCIĆ UWAGĘ WYBIERAJĄC WYSOKOOBROTOWY BLENDER KIELICHOWY?

Na początku dobrze jest zaznaczyć, że nie ma jednego idealnego blendera. Każdy w kuchni może mieć inne potrzeby, a wybierając taki sprzęt warto zastanowić się do czego będzie używany.

Ja potrzebowałam robota o dużej mocy, z jak największym kielichem. Używam go zarówno do miksowania zup, jak i jedno lub dwu porcjowych koktajli, humusu, do przygotowania domowych lodów z mrożonych bananów czy wegańskich deserów. Nie zależało mi na tym, żeby blender był mały, ponieważ mam w kuchni sporo miejsca. Jednak gdybym żyła w małym mieszkaniu i szukała niewielkiego blendera, którego używałabym jedynie do smoothie, prawdopodobnie Philips ProBlend 6 nie byłby moim pierwszym wyborem.

Wybierając sprzęt kuchenny warto również zwrócić uwagę na materiały, z których jest wykonany. Niektóre osoby szukają sprzętu, który bez problemu umyje się w zmywarce, jedni unikają plastiku i zależy im na szklanym kielichu blendera, a jeszcze inni zdecydują się na plastikowy, który nie pobije się podczas upadku.

Pisząc tę recenzję chcę opowiedzieć o tym, czego ja potrzebuję i co się sprawdza, lub też nie, w mojej kuchni.

Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl

Na wstępie powiem, jakie są moje podstawowe kryteria przy wyborze wysokoobrotowego blendera kielichowego:

– duża moc, która poradzi sobie z mrożonymi owocami, zblenduje strączki, przygotuje gładki budyń jaglany, zupy krem i koktajle,

– duży kielich, który pomieści zupę krem „na raz”,

– regulacja mocy,

– szpatułka w zestawie, której można używać przez pokrywkę robota – znacznie ułatwia przygotowanie gęstych potraw,

– dobra przyssawka, która zapewni stabilne przytwierdzenie do blatu w kuchni – według mnie przy robotach wysokoobrotowych to jest konieczność, żeby blender nie przemieszczał się po blacie,

– ilość obrotów na minutę – chciałam blender wysokoobrotowy, który szybko i sprawnie zmiksuje wszystko na gładką konsystencję.

Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl

PHILIPS AVANCE COLLECTION PROBLEND 6 – SPECYFIKACJA

Blender Philips Avance ProBlend 6 należy do blenderów wysokoobrotowych i jest wykonany z wysokiej jakości materiałów. Jego kielich, choć na pierwszy rzut oka wygląda na szklany, a w dotyku przypomina plastik, jest wyprodukowany z nowoczesnego tritanu, który jest niezwykle wytrzymały. Tritan należy do kopoliestrów, które  stanowią obszerną grupę polimerów pochodzenia naturalnego i syntetycznego. Tritan znany i używany jest w outdoorze, gdzie dużą uwagę przywiązuje się do wytrzymałości przedmiotów.

Jego główną zaletą, która bardzo dobrze sprawdzi się kuchni, jest odporność na pęknięcia i stłuczenia. Dzięki temu kielich blendera jest dużo lżejszy niż te wykonane ze szkła i jednocześnie bardziej odporny niż plastik. Dodatkowo nie wchodzi w reakcje z pożywieniem, nie straszne mu są ani wysokie, ani bardzo niskie temperatury, nie pochłania zapachów i nie zmienia smaku potraw. Jest również odporny na zarysowania, co pozwoli utrzymać kielich w idealnym stanie pomimo kruszenia lodu czy mycia go w zmywarce.

Oprócz tego ostrze blendera można wyjąć i dokładnie umyć, co uważam za duży plus takiego urządzenia.

Cała baza blendera wygląda nowocześnie, posiada wykończenie ze szczotkowanej stali nierdzewnej i proste pokrętło z przyciskami do sterowania urządzeniem. Blender został wyposażony również w bardzo dobre przyssawki, które pomimo pracy na najwyższych obrotach, uniemożliwiają przemieszczanie się robota. Używałam kilku różnych sprzętów tego typu i zawsze miałam z tym problem, a w tym przypadku podczas przygotowywania posiłków blender stoi niewzruszony.

Kolejnym plusem jest regulacja mocy – nie trzeba używać blendera na maksymalnej prędkości, kiedy nie ma takiej konieczności. Pokrętło działa bardzo płynnie, a sama obsługa robota jest bardzo prosta i intuicyjna.

Kielich jest bardzo duży i łatwo się go czyści. Pokrywka kielicha wyposażona jest w bardzo dobrą uszczelkę, dzięki czemu podczas miksowania nic nie przedostaje się na zewnątrz. W zestawie znajduje się również szpatułka/łopatka, która znacznie ułatwia miksowanie gęstych past lub lodów z mrożonych owoców. Wkłada się ją od góry, poprzez otwór w pokrywie blendera i bez problemu można nią zeskrobać pozostałości ze ścianek kielicha.

Podczas pracy robot jest głośny, ale uważam, że mogłoby być dużo gorzej. Przypomnę, że jest to blender wysokoobrotowy, który miksuje z częstotliwością aż 35000 obrotów na minutę. Dlatego w mojej ocenie blender jest również całkiem cichy jak na moc, którą posiada. Oczywiście nie oczekuję od sprzętu, który blenduje na wysokich obrotach, aby był bezgłośny, dlatego jestem tolerancyjna pod tym względem.

Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl
Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl

PHILIPS AVANCE COLLECTION PROBLEND 6 – BLENDER WYSOKOOBROTOWY

Philips Avance Collection ProBlend 6
Moc 1400 W
Duży kielich o pojemności 2,2 l
35000 obrotów na minutę
Funkcja kruszenia lodu
Uwalnia więcej składników odżywczych, dzięki zaawansowanej technologii mieszania ProBlend 6 3D
Szeroki zakres wyboru prędkości miksowania
Zdejmowane ostrze blendera, co ułatwia czyszczenie (ostrza nie należy myć w zmywarce)
Bezpieczny do mycia w zmywarce (kielich i inne plastikowe elementy)
2 lata globalnej gwarancji
Philips Avance Collection ProBlend 6
Moc 1400 W
Duży kielich 2,2 l
35000 obrotów na minutę
Funkcja kruszenia lodu
Uwalnia więcej składników odżywczych,

dzięki zaawansowanej technologii mieszania

ProBlend 6 3D

Szeroki zakres wyboru prędkości miksowania
Zdejmowane ostrze blendera,

co ułatwia czyszczenie

(ostrza nie należy myć

w zmywarce)

Bezpieczny do mycia w zmywarce

(wszystkie plastikowe elementy)

2 lata globalnej gwarancji

BLENDER WYSOKOOBROTOWY PHILIPS PROBLEND 6 – MOJA OPINIA

Blender kielichowy Philips ProBlend 6 recenzja | greenmenu.pl

Blender Philips ProBlend 6 jest urządzeniem godnym uwagi. Po moich poprzednich blenderach widzę ogromną różnicę w pracy i w jakości przygotowywanych potraw.

Przy użyciu tego sprzętu hummus robię w minutę, smoothie są gładkie i puszyste, a lody z mrożonych bananów mają konsystencję prawdziwych lodów.

Uważam, że porządny blender w kuchni ułatwia wiele codziennych czynności i daje naprawdę duże możliwości. Taki sprzęt zmieli kasze czy płatki owsiane na mąkę, przygotuje idealną bazę do falafeli, zmiksuje mrożone owoce i ugotowaną jaglankę na kremowy budyń. Oprócz tego przygotuje masło orzechowe, mleko roślinne i przy użyciu jednego przycisku zmiksuje zupę krem dla całej rodziny.

Mimo dużego kielicha, blender świetnie radzi sobie również z jednoporcjowymi daniami.

Jeśli macie kawałek miejsca na blacie w kuchni i potrzebujecie wielofunkcyjnego robota, który zmiksuje wszystko na drobny mak, Philips ProBlend 6 jest naprawdę godny polecenia.

TIME

25 mins
Prep

20 mins
Cook

45 mins
Total

NUTRITIONAL FACTS

1578
Calories

75g
Fat

324g
Carbs

62g
Protein

Lorem Ipsum: Important Details

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam nec ex vitae orci convallis molestie non vel lacus. Aenean ut massa ligula. Praesent pretium, ante a blandit tempus, nulla nisl ullamcorper ante, ut lobortis diam massa eleifend neque. Vivamus sodales lorem at ultricies ultrices. Maecenas dictum ipsum eu augue viverra congue. Donec non porttitor magna, vel fermentum lectus. Suspendisse non eleifend ante.

Lorem Ipsum: Few More Headings (H3)

Nullam lorem odio, sagittis eget molestie ut, consequat blandit lectus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Mauris justo metus, interdum non facilisis eget, hendrerit a lectus. Aliquam risus massa, aliquet in lobortis at, laoreet sed mi. In hac habitasse platea dictumst. Nunc cursus neque eu felis malesuada, et aliquam arcu scelerisque.

HEADING STYLE: HOMEPAGE SECTION HEADING (H2)

Quisque blandit ipsum a mi semper pretium. Etiam sodales lectus et fermentum malesuada. Aenean id vehicula magna, vel iaculis nibh. Sed maximus in ante sed luctus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Maecenas at tincidunt odio, maximus hendrerit dui. Aliquam blandit mattis ultrices.e.

Phasellus in nunc et diam efficitur. (H4)

Pellentesque id libero pellentesque, egestas sapien tempor, lacinia arcu. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Quisque nec fringilla arcu. Nullam bibendum commodo ante quis rutrum. Mauris dolor felis, eleifend ac massa et, ornare vestibulum turpis. Cras eget porta tortor,

Nullam lorem odio, sagittis eget molestie (H5)

Sed convallis, ligula non varius accumsan, sapien metus ullamcorper odio, sed cursus dui lacus vel ex. Nam id quam a justo varius scelerisque sed ut quam. Mauris interdum non sem vel maximus. Vestibulum augue nunc, rhoncus dictum posuere mollis, gravida et dolor. Curabitur tristique vitae urna sit amet sagittis. Phasellus pulvinar ut augue ac imperdiet. Aenean congue lectus a neque aliquam, vitae rhoncus neque commodo.

Heading Typography Font Style Same as Body Typography (H6)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus finibus hendrerit condimentum. Mauris sit amet ultricies arcu. Integer et neque id nunc lacinia sagittis non eu felis. Nulla non efficitur nunc. Aenean posuere maximus ipsum quis tristique. In commodo porta sapien a cursus. Etiam malesuada nibh aliquet ex tempor dictum. Ut et leo iaculis, blandit lorem nec, bibendum metus.

Full Recipe in Details

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique dapibus metus, et bibendum nunc egestas et. Suspendisse interdum in nunc in dapibus. Duis faucibus sem in suscipit volutpat. Etiam a magna et felis malesuada euismod.

STARTING GUIDE
  • Cuisine: Asian

  • Prep Time: 25 mins

  • Cooking Time: 20 mins

  • Total Time: 45 mins

  • Calories: 1578

  • Fat: 75g

  • Carbs: 324g

  • Protein: 62g

INGREDIENTS
  • 1/2 Curabitur consequat magna purus

  • 1.3 Ltr Donec tincidunt posuere ornare

  • 2 Tablespoon Nulla vel efficitur erat

  • 1 Large donec blandit dignissim quam ac feugiat

  • 1/4 Vestibulum scelerisque eu mi ut aliquet

  • 3.4g Fusce a orci vel purus rhoncus

GUIDE / INSTRUCTIONS
  • Pellentesque nec molestie velit. Nulla sollicitudin dictum nibh, non blandit orci rhoncus in.

  • Mauris massa felis, vehicula eget quam sit amet, rhoncus molestie orci. Duis consectetur nulla a molestie gravida.

  • Sed vehicula imperdiet mauris, mollis ullamcorper purus maximus posuere. Maecenas egestas non urna non ultricies.

  • Donec pulvinar eget sem eget luctus. Donec gravida lectus id tortor gravida ultrices. Curabitur et nisi ac ipsum auctor lacinia. Phasellus finibus justo sit amet interdum porta.

  • Pellentesque nec molestie velit. Nulla sollicitudin dictum nibh, non blandit orci rhoncus in.

  • Sed vehicula imperdiet mauris, mollis ullamcorper purus maximus posuere. Maecenas egestas non urna non ultricies.

NOTES

Nam dictum commodo ex, et euismod nibh tempor ac. Aliquam fringilla vel odio vitae vestibulum. Nullam a feugiat est. Vivamus aliquet mattis ligula, quis molestie urna consequat vitae.

Share this recipe

blog

blog

newsletter

ZAPISZ SIĘ

kategorie

Zostaw komentarz

Przejdź do góry